Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μια αλοιφή για επίμονα εκζέματα και όχι μόνο! Φτιάξε την και εσύ!


 Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας είτε αυτό είναι δερματικό ή οτιδήποτε άλλο συνήθως το βότανο το οποίο έχουμε περισσότερο ανάγκη και πιθανόν να μας γιατρέψει βλαστά κοντά στο σπίτι μας, στην αυλή ή σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας.. ξέρω ότι θα ακουστεί παράξενο είναι αλήθεια!
Για την αλοιφή θα χρειαστείτε: 80 gr *ελαιόλαδο
 15 gr γνήσιο αγνό κερί μέλισσας
40 gr φρέσκο βότανο
Μέθοδος: Λιώνουμε το κερί σε σχετικά μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το βότανο, προσεκτικά δεν πρέπει να κάψει το λάδι!! Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με μια πετσέτα το κατσαρολάκι μας και την επόμενη μέρα ξαναζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει αλλά όχι να κάψει και σουρώνουμε σε καθαρά αποστειρωμένα γυάλινα κατά προτίμηση μπουκαλάκια. Τα αφήνουμε ξεσκέπαστα για λίγο μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα και η αλοιφή μας είναι έτοιμη!
*(εγώ αντικατέστησα τα 60 gr με 20 gr βαλσαμόλαδο, 20 gr χαμομηλόλαδο και 20 gr λάδι μέντας, [αν θέλετε να φτιάξετε τα πιο πάνω αναφερόμενα λάδια απλά βάλτε σε καθαρά μπουκαλάκια το φρέσκο βότανο της αρεσκείας σας και αφήστε να μουλιάσει για 15-20 μέρες και μετά σουρώστε, έτοιμο!])
Με αγάπη Φτιαξε μ^έννοια :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: